12/08/2010

VALORACIÓ DEL TREBALL COL·LABORATIU

Estem a les portes de la PAC 3, i toca fer reflexió del que funciona i del que no funciona.

FUNCIONA:
  • La definició del treball.
    Hem donat una definició del treball prou concreta. Això ens facilita acotar els continguts.
  • Tenim una bona relació entre els components del E-GRUP
    Malgrat no coneixerns personalment, ser d'edats molt diferents, tenir interessos diferents i habits horaris diferents, podem dir que portem a terme el projecte que ens ha encomanat en Joan, amb una bona relació grupal.
  • Disposem d'eines pel treball col·laboratiu.
    En el transcurs del curs hem pogut fer servir diferents eines col·laboratives: Delicious, Blogspot, Gliffy, Google Docs, tauler de l'aula Tic, Wikiespaces...
  • Connectivitat.
    Els qui formem el grup, ens connectem segons les pautes que varem marcar en els acords grupals. Sempre pot haber-hi algun retard, però no és excessiu. Res anormal.
  • Abilitats informàtiques.
    Els membres de l'E-Grup, cada un en el seu ambit, tenim habilitats informàtiques que ens permeten dur a terme el treball. Cada un de nosaltres, te unes capacitats i les aporta al grup. En aquest aspecte, ja s'hi va referir la Montserrat Àlvarez quan va fer les seves aportacions als acors grupals. Va dir que cada un de nosaltres habia d'aportat el que millor sabia fer, independentment que fos la seva tasca encomanada. Crec que en això la Montse va encertar.

NO FUNCIONA

  • El xat.
    Hem provat de fer xats amb el xat de l'aula i no ens ha funcionat com nosaltres voldriem. No hem aconseguit trobar-nos tots quatre a la mateixa conversa, malgrat estar-hi disponibles.
  • Disponibilitat de temps.
    No disposem del mateix temps per respondre les consultes dels companys.
  • Insuficient utilització de la wiki.
    Segons la meva manera de veure, la wiki te més possibilitats. Podriem eliminar els missatges al taulell i escriure en una pàgina de la wiki que es digues conversa (per exemple) i si aquesta pàgina la tinguessim en un accés directe a l'escritori, ens estalviariem la feina d'entrar a la UOC, a l'aula, a l'espai de grup i al tauler, a part de buscar entre els missatges vells els comentaris ja fets.
  • Acords.
    Hi ha aspectes dels acords que potse haurien d'estar més especificats, com per exemple els que fan referència a la participació. Podriem haber sigut més extensos en aquest apartat, però el resultat, seria el mateixs. Tot-hom hi posa tant com pot, hi ha limitacions de temps, que en un entorn professional, estarien resoltes.
  • Funcions.
    Pel que fa a les funcions que vaig asumir, les de coordinador, potser hauria pogut ser més insistent, però el grup ha marcat una dinàmica, i és aquesta la que he seguit. No es tracte de ser molt insistent, el que cal, és observar la pulsió i ajustar-s'hi.
  • Equilibri de participació.
    Hi ha agut desequilibris en la participació, això és , ni més ni menys, que la conseqüècia de la formació aleatòria del grup, i dels interessos diversos. Per mi no és cap problema. El que és realment important, és el comportament col·laboratiu i gens competitiu que hem tingut els menbres de l'E-grup, i que ha estat la tònica general durant aquest període.

No hay comentarios:

Publicar un comentario